Zuppa di faro

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1436 gelezen
0 stemmen

Voldoende voor 1-1,5 liter soep

Was de farro goed en laat hem 8 uur weken in ruim koud water. Verhit de olijfolie in een pan en fruit ui, wortel en bleekselderij tot ze licht kleuren. Doe de knoflook erbij en bak de takjes rozemarijn kort mee; haal ze hierna uit de soep om te voorkomen dat deze bitter wordt. Voeg de fijngehakte tomaten en de tomatenpuree toe en roerbak 1 minuut om ze te ontzuren. Giet de bouillon in de pan, roer de uitgelekte farro erdoor en laat de soep een uur of twee zachtjes koken. Je kunt de farro ook van tevoren in circa 30 minuten gaarkoken, en hem op het laatste moment door de groentesoep roeren.

Serveer de soep met geraspte pecorino, een scheutje olijfolie en de fijngesneden peterselie.

Lekker met een glas barbera en zelfgebakken focaccia. 

Dit recept is afkomstig uit het boek ' Soepboek van het Kleinste Soepfabriek' van Michiel Jansen. 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 160 g farro (spelt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g (gerookte) pancetta, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, in dunne schijfjes
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 grote tomaten, fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ¾ liter groente-(knoflook)bouillon
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • geraspte pecorino