Zomerse salade van little gem, avocado, perzik, Tamari tofu en pistache

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

157 gelezen
0 stemmen

Haal de blaadjes van de kropjes little gem los. Snijd de avocado in stukjes. 

Maak een dressing van de sinaasappelsap, honing, olijfolie en azijn. Meng de salade erdoor. Snijd de gerookte Tamari tofu in kleine blokjes en dep droog met keukenpapier.

Bak de blokjes tofu enkele minuten in wat olie, voeg de in plakjes gesneden perziken toe en bak enkele minuten mee.
Verdeel de tofu en perziken over de salade en garneer met gepelde pistachenoten.

 

Wijntips

Casal Bordino - Sunelle Bianco

Demetrawine - Elementi Trebbiano d'Abruzzo

Biologische wijn van trebbiano d' abruzzo, in de smaak zuiver en mineraal

Domaine des Gandines - Crémant de Bourgogne mousserend

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak krachtig en fris.

Ingrediënten

  • 2 of 3 kropjes litle gem
  • 1 avocado
  • 3 el sinaasappelsap
  • 1 tl honing
  • 3 el olijfolie
  • 2 el azijn
  • 200 gr gerookte Tamari tofu