Zoete Flammkuchen met appel

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1580 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Nagerecht voor 4 personen

Meng de crème fraîche met de suiker en het vanillepoeder en bestrijk het uitgerolde deeg ermee. Boor de appel uit, halveer in de lengte en snijd de appel in superdunne plakjes. Verdeel de appelplakjes over de lammkuchen en bestrijk ze dun met de boter. Strooi de speculaaskruiden erover en bak de lammkuchen volgens de aanwijzingen in de oven.

Laat de Flammkuchen als hij uit de oven komt 5 minuten afkoelen en sprenkel er vervolgens siroop over.

Tip! Serveer er eventueel een bol ijs naar keuze bij

Basisrecept Flammkuchen
200 g bloem
2 g gedroogde gist
20 ml olie
mespunt zout
100 ml lauwwarm water

Meng de bloem met de gist. Meng in een ruime kom het water met de olie en het zout. Meng de bloem deel voor deel door het watermengsel en kneed het deeg 10 minuten. Of maak het deeg in de keukenmachine. Leg het deeg afgedekt 20-30 minuten op een koele plaats.

Verwarm de oven goed voor op de hoogste stand. Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak zo dun mogelijk uit en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.

Leg de vulling op het deeg en bak de Flammkuchen in 5-6 minuten goudbruin en knapperig. Laat voor serveren 5 minuten afkoelen.

Tip! Maak een grotere hoeveelheid deeg en bewaar in porties in de diepvries

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 5 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel suiker
  • mespunt vanillepoeder
  • 1 grote appel
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • ½ theelepel koekkruiden
  • maple-, agave- of vijgensiroop