Wraps met gegrilde groenten en roerei

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1235 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Hoofdgerecht voor 6 personen

Snijd de courgettes en aubergines in plakken van ca. ½ cm dik en de paprika’s in brede repen. Bestrooi de courgette, aubergine en paprika met een beetje zout en laat 20 minuten liggen. Dep de groenten met keukenpapier droog. Meng 2 eetlepels olie met de pesto, geraspte citroenschil, 1-2 eetlepels citroensap en wat peper. Bestrijk de groenteplakken met deze marinade en laat even intrekken.

Was de krop sla en droog de sla. Houd de mooiste bladeren apart om straks als wrap te gebruiken. Snijd de rest klein. Doe de tomaatjes in een schaaltje.

Klop een sausje van de zure room met knoflook, peterselie en naar smaak zout en peper.

Schep de tapenade in een ander schaaltje.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de groenteplakken uit op bakplaten en rooster de groenten in ca. 10 minuten gaar in de oven. Laat ook de tortilla’s in de oven warm worden.

Zet de slabladeren, tomaatjes, fijngesneden sla, tapenade en zure roomsaus op tafel.

Klop de eieren los met de slagroom. Verwarm de resterende olie in een hapjespan en bak van de eieren een mooi zacht roerei. Roer, als het ei half gestold is, het bieslook en naar smaak zout en peper erdoor. Schep het roerei in een schaal en zet het met de geroosterde groenten en de warme tortilla’s op tafel. Iedereen kan nu de slabladeren en de tortilla’s naar keuze vullen. 

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • 2 smalle courgettes
  • 2 aubergines
  • 3 paprika’s
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 6 eetlepels pesto
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 1 middelgrote krop botersla
  • 200 g cherrytomaatjes, in vieren
  • 200 ml zure room
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 4 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 1 klein potje olijventapenade
  • 12 kleine bloemtortilla’s
  • 6 eieren
  • 6 eetlepels slagroom
  • 2 eetlepels bieslook, geknipt