Wortelsoep met rijstnoedels en groene groente

Smaakmakend maart 2017 logo 2

997 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Hoofdgerecht voor 3 personen

Meng in een kommetje de reepjes kip met de sojasaus en de olie en marineer 20 minuten op kamertemperatuur. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
Breng in een pan 400 ml water met het bouillontablet aan de kook en kook de broccoli hierin 3 minuten. Schep de broccoli met een schuimspaan uit de pan op een bord.

Schenk het wortelsap bij de bouillon in de pan en voeg de gember, geraspte limoenschil en naar smaak limoensap en rode peper toe. Kook de soep zachtjes 5-6 minuten.
Verhit een kleine koekenpan en roerbak hierin de kipreepjes in enkele bruin en gaar. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.Voeg de paksoi toe aan de soep en kook 1 minuut mee.

Verdeel de noedels en broccoli over 3 wijde kommen. Schenk de soep in de kommen, leg de reepjes kip erop en garneer eventueel met het sesamzaad. 

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet, in reepjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel kokos- of zonnebloemolie
  • 1 limoen, schoongeboend
  • 1 kippenbouillontablet
  • 300 g broccoli, in roosjes
  • 300 ml wortelsap
  • 2 theelepels geraspte verse gember
  • 1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
  • ½ struik paksoi in dunne reepjes
  • 150 g brede rijstnoedels
  • (1 eetlepel geroosterd sesam)