Wortel-abrikozentaart uit de oven

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

36 gelezen
0 stemmen

Ontbijtgerecht voor 4-6 personen

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Rasp de wortel boven een kom. Voeg de melk, de eieren, de havermout en de abrikozen toe. Meng de kaneel en kardemom door het mengsel. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal.

Maak nu de topping: meng hiervoor de pompoenpitten, amandelen en roggevlokken met de olijfolie en roer de ahornsiroop erdoor. 

Zet de schaal op het rooster in het midden en bak het gerecht in 35-40 minuten gaar en knapperig.

Serveer lauwwarm met eventueel wat dikke (soja)yoghurt.

De Nieuwe Band gedroogde abrikozen
De donkere kleur zegt het al; deze abrikozen zijn niet gezwaveld en dat is veel beter voor de gezondheid. Kunnen we deze claim waarmaken? Misschien beter weglaten De boeren in Turkije die deze abrikozen telen zijn aangesloten bij een landbouwkundig project, ze krijgen begeleiding bij de teelt en een eerlijke prijs. De abrikozen hoeven niet te worden geweekt en zijn ook heerlijk en gezond snoepgoed.

 

Wijntips

Weingut Engelhard - Scheurebe Feinherb wit

Biologische wijn van scheurebe, in de smaak vol en aromatisch

Moselland Muller Thurgau

Halfzoete witte wijn van Kellerei Moselland, gevestigd in het hart van de Moezel. Gemaakt van de in Duitsland veel voorkomende Muller Thurgau-druif.

Ingrediënten

  • 150 g havermout
  • 450 ml (amandel)melk
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 150 g wortel
  • 10 gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 theelepels gemalen kardemom
  • 60 g pompoenpitten
  • 60 g amandelen (of andere noten)
  • 60 g roggevlokken
  • 1eetlepel ahornsiroop
  • 1eetlepel (olijf)olie