Winterse fruitsalade

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

1367 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Salade voor 4 personen

Rasp de oranje schil dun van de sinaasappels en pers de vruchten uit. Snijd eventueel de grote stukken tuttifrutti iets kleiner. Kook de avond tevoren de tuttifrutti op laag vuur 20 minuten in het sinaasappelsap met de geraspte sinaasappelschil en de geraspte gember. Laat de tuttifrutti afkoelen en bewaar het fruit op een koele plaats.

Snijd de volgende ochtend de banaan en kiwi in plakjes en meng ze door de tuttifrutti.
Serveer de fruitsalade eventueel met de kwark, waardoor de geraspte schil van een limoen is geroerd.

 

 

Ingrediënten

  • 2 grote perssinaasappels
  • 150 g tuttifrutti
  • ½-1 eetlepel geraspte verse gember
  • 1 banaan
  • 2 kleine kiwi’s
  • (250 ml kwark)
  • (geraspte schil van 1 limoen)