Wintergroenten met kip en sereh

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2510 gelezen
Your rating: Geen 2 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Snijd de sereh in stukken en maal ze in een keukenmachine zo fijn mogelijk. Schep in een kom de kip om met de gemalen sereh, knoflook, limoensap en schil, zout en peper en marineer 15 minuten. Snijd de winterwortel en koolraap in reepjes van ½ cm dik.
Verhit de olie in een wok en roerbak de wortel en koolraap 5 minuten. Schep de kip, peperringetjes, gember en suiker in de pan en bak al omscheppend nog 5 minuten.
Breng op smaak met vissaus en schep de blaadjes basilicum erdoor. Lekker met pandanrijst. 

Wijntips

Casal Bordino - Sunelle Bianco

Demetrawine - Elementi Trebbiano d'Abruzzo

Biologische wijn van trebbiano d' abruzzo, in de smaak zuiver en mineraal

Domaine des Gandines - Crémant de Bourgogne mousserend

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak krachtig en fris.

Ingrediënten

  • 2 stengels sereh, schoongemaakt
  • 350 g kipdijfilet, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • sap en geraspte schil van 1 limoen
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 winterwortel, geschild
  • ½ koolraap, geschild
  • 1 rode peper in dunne ringen gesneden
  • 2 cm stukje gember, geschild en fijngesneden
  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 1 handje (Thaise) basilicumblaadjes, grof gescheurd