Wintercurry met kip, knol- en bleekselderij

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2199 gelezen
Your rating: Geen 3 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verhit de olie in een hapjes- of braadpan en fruit de ui met de gember zachtjes 3 minuten. Roer de currypasta erdoor en fruit 1 minuut mee. Voeg de kokosmelk en geraspte limoenschil toe en breng aan de kook. Kook zachtjes 3 minuten. Leg de stukjes knolselderij in de kokosmelk en kook zachtjes 3 minuten. Voeg de stukjes kip en de stukjes bleekselderij toe en kook nog heel zachtjes 8 minuten.
Neem de pan van het vuur. Roer de sojasaus erdoor, proef en voeg naar smaak limoensap en zout toe.
Bestrooi eventueel met koriander. Lekker met pandanrijst.

Wijntips

Casal Bordino - Sunelle Bianco

Demetrawine - Elementi Trebbiano d'Abruzzo

Biologische wijn van trebbiano d' abruzzo, in de smaak zuiver en mineraal

Domaine des Gandines - Crémant de Bourgogne mousserend

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak krachtig en fris.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte verse gember
  • 1-2 eetlepels groene currypasta
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • geraspte schil en sap van 1 limoen
  • 400 g knolselderij, in blokjes of reepjes
  • 250 g kip, in reepjes
  • 300 g bleekselderij, in stukken van ca. 2 cm
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • (fijngehakte koriander)