Waterzooi van kip met krieltjes

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2012 gelezen
Your rating: Geen 6 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Voorbereiden
Snijd het mooie deel van de bleekselderij in reepjes en het mooie deel van de prei in ringen. Schil de wortel met de dunschiller en snijd of schaaf ze in flinterdunne plakjes. Gebruik hetafsnijdsel van de groente voor de bouillon.
Verwarm de olie in een pan en fruit de sjalotten zachtjes 3 minuten. Ze mogen niet kleuren. Voeg de bouillon, de tijm en het afsnijdsel van de groente toe, breng aan de kook en laat alles 20 minuten heel zachtjes trekken.
Zeef de bouillon, proef en breng op smaak met zout en peper.

Bereiden
Verhit de olie in een hapjes of -braadpan. Bak de kipfilets op middelhoog vuur heel lichtbruin. Voeg de bouillon, krieltjes, bleekselderij en wortel en prei toe en verwarm tot tegen de kook aan. De bouillon mag beslist niet koken! Laat het gerecht zo in ca. 15 minuten gaar worden.

Roer de spinazie door de bouillon. Proef en breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Verdeel over 4 borden en strooi de bieslook en peterselie erover.

 

Wijntips

Casal Bordino - Sunelle Bianco

Demetrawine - Elementi Trebbiano d'Abruzzo

Biologische wijn van trebbiano d' abruzzo, in de smaak zuiver en mineraal

Domaine des Gandines - Crémant de Bourgogne mousserend

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak krachtig en fris.

Ingrediënten

  • 200 g bleekselderij
  • 200 g dunne prei
  • 200 g wortels
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 1 liter kippenbouillon (instant)
  • 3 takjes tijm
  • 4 enkele kipfilets
  • 600 g krieltjes, gehalveerd
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 2 eetlepels peterselieblaadjes
  • 2 eetlepels peterselieblaadjes