Warme wintersalade met tonijn

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

1162 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verwarm de olie in een ruime pan, fruit de ui, knoflook en naar smaak rode peper 3 minuten in de olie. Voeg tomaten met het vocht en de kruiden toe en laat de tomaten op middelhoog vuur ca. 10 minuten inkoken.
Laat de bonen uitlekken, schep ze door de tomaat en laat ze warm worden.
Laat intussen de olie uit de blikjes tonijn lekken en vang de olie op. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de geraspte citroenschil en naar smaak citroensap en zout door de olie van de tonijn. Verdeel de tonijn in kleine vlokjes. Schep 2 eetlepels dressing en de tonijn door de postelein. Roer de rest van de dressing door de bonen. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de bonen over 4 borden en leg daarop de posteleinsalade.
  

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Rosado Garnacha rosé

Biologische wijn van garnacha, in de smaak fruitig en zonnig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Garnacha rosé

Biologische wijn van garnacha, in de smaak zowel elegant als krachtig

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Rosado rosé

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 blik tomaten op sap (400 ml)
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 groot blik of 2 kleine blikken witte bonen
  • 2 potjes fish4ever tonijn op olie
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 150 g postelein, gewassen en gedroogd