Warme spruitjessalade

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1129 gelezen
0 stemmen

Bijgerecht voor 4 personen

Voorbereiden: maak de spruitjes schoon en haal zoveel mogelijk blaadjes van de spruitjes . Snijd de hartjes in vieren of achten. Leg de bladeren en hartjes in de bovenste helft van een stoompan of een stoommandje.

Marineer in een ruime schaal de sjalot 5 minuten in de azijn. Klop er vervolgens de olie van de tomaatjes en de tomaatjes door. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Bereiden: breng in de onderste helft van de stoompan het water aan de kook en stoom de spruitjes 3-4 minuten. Ze moeten nog knapperig zijn. Meng de warme spruitjes door de dressing. 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 500 g grote spruitjes
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1-2 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 eetlepels zongedroogde tomaten op olie, fijngehakt
  • 1-2 eetlepels olie uit het potje tomaten