Warme salade van pompoen, feta en olijven

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

3139 gelezen
Your rating: Geen 11 stemmen

Voorgerecht voor 4 personen

Snijd de pompoen in lange repen van 1 cm dik. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook zachtjes 3 minuten. Schep de oregano, rode peper, geraspte citroenschil en olijven erdoor. Leg de repen pompoen in de pan en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat de pompoen op laag vuur in ca. 12 minuten gaar worden. Schep de pompoen uit de pan en verdeel over 4 borden. Schenk de balsamicoazijn in de pan en breng aan de kook.
Klop de
resterende eetlepel olie
erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verkruimel de feta boven de pompoen en lepel de dressing met de olijven erover.

Garneer ten slotte met peterselie. Lekker met warm brood.

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 400 g vruchtvlees van (fles)pompoen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel fijngehakte verse oregano
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 4 eetlepels zwarte olijven zonder pit
  • 4 eetlepels groentebouillon
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 2 eetlepels peterselie, grof gehakt