Warme quinoasalade met geroosterde bospeen

Smaakmakend maart 2017 logo 2

374 gelezen
0 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verwarm de oven op 180 °C. Besprenkel de bospeen met 1 eetlepel olie, spreid ze uit op een bakplaat olie en rooster ze in de oven in 30-40 minuten gaar.

Spoel de quinoa in een zeef onder koud water. Breng in een pan met 500 ml water en wat zout aan de kook en kook 12-15 minuten op laag vuur. 

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 3-5 minuten. Roer van het vuur af de spinazie erdoor. 

Meng de quinoa door de spinazie. Voeg de sinaasappelschil en naar smaak zout en peper toe.

Verdeel de quinoasalade over 4 borden, garneer met de granaatappelpitjes en geroosterde wortelen en verkruimel de feta over het gerecht.

Liever vegan? Vervang de kaas door 100 g gemengde noten

Priméal Quinoa Real
Bolivia, het land waar al meer dan 4000 jaar quinoa wordt verbouwd, is het herkomstgebied van biologische quinoa van Primeal, vandaar de naam 'quinoa real'. Het gewas wordt verbouwd door een cooperatie van Bolivianaase boeren en lokaal bewerkt, gewassen en verpakt. 
Priméal  heeft een mooie grote korrel, een heerlijke zachte smaak en is veelzijdig te gebruiken.

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Tinto Joven rood

Biologische wijn van tempranillo, in de maak stevig, sappig en karaktervol

Vega del Castillo - Auzolan Tinto Cosecha rood

Biologische wijn van garnacha, tempranillo, cabernet sauvignon,in de smaak soepel en ongecompliceerd

Parra Jiménez - Viña Cuesta Colorá rood SULFIETARM

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Ingrediënten

  • 1 bos wortelen, geschrapt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 g Priméal Quinoa Real van Ekibio
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 g spinazie
  • pitjes van een halve granaatappel
  • fijngehakte oranje schil van 1 sinaasappel
  • 150 g feta of 100 g gemengde noten