Warme pompoenterrine met romige chutneysaus

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

1155 gelezen
0 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Smelt in een pan 25 g kokosolie en schep de stukjes pompoen erdoor. Voeg de currypasta toe en smoor de groente afgedekt in ca. 20 minuten heel gaar. Laat het mengsel afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Pureer de pompoen in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de eieren, 100 ml kokosroom en naar smaak zout en peper toe en laat de machine nog even kort draaien. Vul de vormen met het pompoenmengsel, zet ze in een braadslede en schenk een flinke laag kokend water in de slede. Schuif de braadslede in de oven en laat de terrines in ca. 40 minuten gaar worden. Haal de terrines uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen op een rooster.

Verwarm voor de saus de resterende 25 g kokosolie en fruit hierin de sjalotten. Voeg de resterende room, bouillon en gembersiroop toe, breng aan de kook en kook het sausje iets in. Roer de koriander en munt door de saus.

Keer de terrines elk op een bord. Lepel er wat saus over en garneer eventueel met munt.

Lekker met gestoomde sperzieboontjes en pandanrijst.

Isola Bio Kokos Cuisine
De basis van deze ‘room’ bestaat uit soja, granen en noten uit Italië. De kokos wordt uiteraard geïmporteerd. Isola verbouwt de producten op eigen land en verwerkt ze in het eigen bedrijf. Kokos Cuisine, maar ook de andere soorten Cuisine, zoals spelt, rijst, en haver, kun je gebruiken in gerechten waarin je normaal slagroom zou gebruiken. Isola Bio maakt ook drinks. 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 50 g kokosolie
  • 600 g schoongemaakte pompoen, in stukjes
  • 1-1½ eetlepel Thaise currypasta
  • 4 eieren
  • 1 pakje Isola Bio Kokos Cuisine (200 ml)
  • 2 sjalotjes, heel fijngehakt
  • 50 ml groentebouillon
  • 1-2 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse munt, fijngehakt
  • 4 hittebestendige puddingvormen (inhoud ca. 200 ml)