Warme gortsalade met raapjes en ‘veggie vissticks’

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

167 gelezen
Your rating: Geen 2 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de raapjes en snijd ze elk in 8 parten. Snijd het witte gedeelte van de preien in stukken van 10 cm en halveer ze in de lengte. Was het zand eruit. Leg de groentes op een bakplaat. Bestrijk met olie en bestrooi met zout, peper en tijm. Bak de groentes 30 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de cherrytomaten toe. 

Kook de parelgort volgens de verpakking net gaar. Het is het lekkerst als de parelgort nog een bite heeft. Laat iets afkoelen. Meng de zure room door de parelgort en breng op smaak met zout en peper. Meng de veldsla erdoor.

Verhit de boter in een koekenpan. Bak de vissticks aan beide kanten tot ze bruin en krokant zijn. 

Schep de gort in de borden. Verdeel de groentes erover en leg de vissticks er bovenop.

ProLaterre veggie fissticks
Aan deze sticks is geen dierlijk product te pas gekomen. Ze zijn gemaakt van sojabonen en heel lekker op smaak gebracht. De sticks zijn vervolgens gepaneerd, waardoor ze tijdens het bakken in de pan, oven of frituur een lekker knapperig korstje krijgen. Serveer ze klassiek met frites of, zoals in dit gerecht, met parelgort en geroosterde groente.

Wijntips

Casal Bordino - Sunelle Bianco

Demetrawine - Elementi Trebbiano d'Abruzzo

Biologische wijn van trebbiano d' abruzzo, in de smaak zuiver en mineraal

Domaine des Gandines - Crémant de Bourgogne mousserend

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak krachtig en fris.

Ingrediënten

  • 3 (mei)raapjes
  • 2 preien
  • 200 g cherrytomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper
  • 2 theelepels verse tijmblaadjes
  • 150 g parelgort
  • 30 ml zure room
  • 100 g veldsla
  • 8 veggie vissticks
  • 2 eetlepels boter