Warme appelcake met appel-walnoten-‘boter’

Smaakmakend maart 2017 logo 2

3408 gelezen
Your rating: Geen 4 stemmen

Een portie cakevorm

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een kom het meel met bakpoeder, de kruiden, vanille en Gula Java.
Pureer in de keukenmachine de margarine met de appels, rozijnen en walnoten op hoge snelheid tot een glad geheel. Meng de appelmoes met het water.
Roer beetje bij beetje het margarinemengsel door het meelmengsel en voeg er vervolgens het ‘appelmoeswater’ aan toe. Roer totdat alles goed gemengd is en er een stevig, maar niet droog, geheel ontstaat. Verdeel het mengsel over het cakeblik en bak de cake in de oven in 35-45 minuten gaar.
Maak intussen de appel-walnoten-‘boter’ door de margarine met de appelmoes, rijststroop, vanille, walnoten en het sojameel op hoge snelheid in de keukenmachine te mixen tot een glad geheel.
Serveer de ‘boter’ met een warme plak appelcake.

 

Wijntips

Heaven on Earth

Heerlijke zoete dessertwijn, gemaakt van een blend van witte druiven, die te drogen zijn gelegd op struiken rooibos! Benoemd tot beste biologische witte wijn van 2009 door Nicolaas Klei!

Bassac Muscat Moelleux

Elegante en lekker zoete dessertwijn. Vrolijk geurend naar muskaatdruiven. Al een aantal jaren op rij benoemd tot omfietswijn door Nicolaas Klei in zijn supermarktwijngids.

Ingrediënten

  • 400 g gebuild tarwemeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • ½ eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 250 g Gula Java (Amanprana)
  • 100 g margarine
  • 3 appels, geschild en van klokhuis ontdaan
  • 80 g walnoten
  • 80 g rozijnen
  • 100 g appelmoes + 100 ml water
  • voor de Appel-walnoten-‘boter’:
  • 50 g margarine
  • 1 eetlepel appelmoes
  • 50 ml rijststroop
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 50 g walnoten
  • 50 g sojameel
  • cakeblik, ingevet en bestrooid met meel