Wandelaar- of fietsen picknicklunch met Quinoasalade en Dadel- notenballetjes

Smaakmakend maart 2017 logo 2

202 gelezen
0 stemmen

Lekker stevige gerechtjes om tijdens een wandel-of fietstocht  even wat energie bij te tanken.

Vul de onderste laag van de Eco-Brotbox met een lekker vullende maar toch frisse kikkererwten quinoa-salade.

Vul de middelste laag met (gestoomde) roosjes broccoli, plakjes avocado, die je even met limoen hebt ingewrevenzodat ze lekker groen blijven.

In de bovenste laag leg je zelfgemaakte dadel-notenballetjes of haverkoekjes  met wat partjes nectarineen gepelde nootjes. Lekker als brandstof tijdens het wandelen.

Quinoasalade
Kook 40 gram quinoa in 12-14 minuten gaar. Rasp een grote wortel, hak wat verse tuinkruiden fijn en snijd een bosuitje in dunne ringen. Voeg alles samen met enkele eetlepels gekookte kikkererwten of goed uitgelekte kikkererwten uit blik. Breng op smaak met zout, peper en geraspte citroenschil. Garneer met granaatappelpitten. 

Dadel-notenballetjes
Prak vijf dadels met een theelepel kokosolie, een theelepel kokosrasp, een scheutje citroensap en een theelepel fijngehakte noten door elkaar. Laat 10 minuten opstijven in de koelkast en draai er vervolgens kleine balletjes van. Rol deze door een mengsel van kokosrasp en geraspte citroenschil.

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 40 gram quinoa
  • 1 grote wortel
  • handje verse tuinkruiden
  • 1 bosui
  • enkele eetlepels gekookte kikererwten
  • geraspte citroenschil naar smaak
  • een eetlepen granaatappelpitten
  • klein aantal geroosterde broccoliroosjes
  • 1 avocado, in plakjes
  • 1/2 limoen
  • 5 dadels
  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 theelepel kokosrasp
  • 1 scheutje citroensap
  • 1 theelepel fijngehakte noten