Walnootmakronen met chocoladevulling

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1707 gelezen
Your rating: Geen 5 stemmen

Zoetig hapje

Verwarm de oven voor op 175 °C. Hak 25 g walnoten met een groot mes fijn en houd ze apart. Maal de resterende 100 g walnoten zo fijn mogelijk en schud ze in een schaal. Meng de suiker en kaneel erdoor. Roer de helft van het eiwit erdoor tot het mengsel glad en kneedbaar is. Voeg als het mengsel nog iets te droog is wat extra eiwit toe. Kneed het mengsel goed door elkaar en vorm 12 gelijke balletjes. Leg de balletjes op enige afstand van elkaar op de bakplaat en druk er met de vingen een gaatje van ca. 1 cm diep in. Bestrijk de zijkanten met het resterende eiwit en strooi de gehakte walnoten erover.

Bak de koekjes in 15-20 minuten lichtbruin. Smelt intussen de chocolade: leg de chocolade in een hittebestendig schaaltje. Hang het schaaltje Hang het schaaltje boven een pannetje met heet, maar niet kokend water en laat de chocolade al roerend smelten. Neem het schaaltje direct van de pan als de chocolade gesmolten is. Laat daarna iets afkoelen.

Leg de koekjes op een rooster en vul de gaatjes met de chocolade. Laat afkoelen en opstijven.

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Tinto Joven rood

Biologische wijn van tempranillo, in de maak stevig, sappig en karaktervol

Vega del Castillo - Auzolan Tinto Cosecha rood

Biologische wijn van garnacha, tempranillo, cabernet sauvignon,in de smaak soepel en ongecompliceerd

Parra Jiménez - Viña Cuesta Colorá rood SULFIETARM

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Ingrediënten

  • 125 g gepelde walnoten
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • ½ theelepel koekkruiden, gezeefd
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • 75 g bittere chocolade
  • bakplaat bekleed met bakpapier