Voorjaarstamppot met knolselderij en raapsteeltjes

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2929 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Hoofdgerecht voor 4 personen

Kook de knolselderij en de in stukjes gesneden aardappels in water met zout in 15-20 minuten gaar.

Verhit intussen de olie in een kleine koekenpan en fruit de ui met knoflook zachtjes 5 minuten. Voeg de stukjes gedroogde tomaat en de verse tomaatjes toe en stoof nog een paar minuten.

Giet de knolselderij af, voeg de room toe en pureer alles met de staafmixer. Schep de raapsteeltjes deel voor deel door de stamppot. Breng op smaak met zout en peper en laat al roerend warm worden. Verdeel de stamppot over 4 borden en lepel de tomaat erover.
Strooi er eventueel de komijnekaas over.


Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • 1 flinke knolselderij, in blokjes
  • 250 g kruimige aardappels, geschild
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 4 gedroogde tomaatjes op olie, fijngehakt
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 100 ml slag- of sojaroom
  • 3 bosjes raapstelen, schoongemaakt
  • (125 g komijnekaas, in piepkleine blokjes)