Voorjaarsstamppot met citroen en sardientjes

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

1855 gelezen
0 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Kook de aardappels in een klein laagje water met zout in 20 minuten gaar. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de witte bonen toe.

Meng de uitgelekte sardines (bewaar de olie) en de kervelblaadjes. Voeg naar smaak citroensap en peper toe.

Giet de aardappels met bonen af en stamp de aardappels en bonen tot een grove puree. Roer naar smaak de olie uit de blikjes sardines door de puree. Proef en breng pittig op smaak met peper. Schep eerst de rest van de geraspte bospeen door de aardappelpuree, en daarna deel voor deel de raapsteeltjes. Laat de groente slinken en laat de stamppot op laag vuur goed warm worden. Verdeel de stamppot over 4 borden en leg de sardines erop.

Sardines in olijfolie met citroen
Fish4ever werkt samen met diverse organisaties om te komen tot de beste keuzes voor duurzame vis. De vis wordt gevangen door kleine vissersboten en er is zo goed als geen bijvangst. Deze MSC- gecertificeerde sardines van Fish4ever zijn voor de kust van Bretagne gevangen en lokaal verwerkt in de oudste visfabriek ter wereld. De olie waarin de vis is ingelegd is van biologische oorsprong. www.nieuweband.nl 

Wijntips

Casal Bordino - Sunelle Bianco

Demetrawine - Elementi Trebbiano d'Abruzzo

Biologische wijn van trebbiano d' abruzzo, in de smaak zuiver en mineraal

Domaine des Gandines - Crémant de Bourgogne mousserend

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak krachtig en fris.

Ingrediënten

  • 1 grote citroen, schoongeboend
  • 600 g kruimige aardappels, geschild
  • 1 blik witte bonen (400 g), uitgelekt
  • 2 blikjes Fish4ever sardines met citroen
  • 2-3 eetlepels kervelblaadjes
  • 2 bosjes raapsteeltjes
  • 250 g bospeen, geraspt