Volkorenpiramide met pekelvlees en geroosterde biet

Smaakmakend maart 2017 logo 2

773 gelezen
0 stemmen

Lunchgerecht voor 2 personen

Snijd het bietje in dunne plakjes. Meng de plakjes in een kommetje met balsamicoazijn en wat zout en versgemalen peper.
Snijd de piramidebroodjes open en bestrijk de snijvlakken royaal met hummus. Verdeel de rucola over de onderkanten van de broodjes en leg de plakjes biet erop.
Drapeer het pekelvlees op de biet en maal er wat zwarte peper boven. Strooi de bieslook erover.

Leg de bovenkanten van de broodjes er met de hummuskant op. Verpak elk broodje strak in plasticfolie en bewaar ze tot gebruik op een koele plaats.

TIP Een restant zelf geroosterde bietjes doet het ook goed op deze broodjes. Schil hiervoor rauwe bietjes, snijd ze in partjes en schep ze in een bakblik om met verse tijmblaadjes, wat zout, peper en olijfolie. Rooster de bietjes in een hete oven van 220 °C in 25-30 minuten gaar en schep ze af en toe om. 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 1 klein gekookt bietje, gepeld
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • 2 volkoren of meergranen piramidebroodjes
  • 4-5 eetlepel hummus
  • handje rucola of winterpostelein
  • 4 plakjes pekelvlees
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook