verrassende rollade van seitan met salie en kaas

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1187 gelezen
Your rating: Geen 2 stemmen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de blok seitan zoals je een appel zou schillen. Leg de rechthoekige lap die je zo verkrijgt, open op je werkblad. Wees voorzichtig, want de seitan breekt snel. Besmeer de lap met een beetje mosterd en een dikke laag kaas.

Spoel de salieblaadjes af en dep ze droog. Leg ze in de kaas op de seitan. Kruid alles

goed met Lavandou Orac-kruidenmengeling en rol de seitan voorzichtig op. Wikkel er het

keukentouw rond en bind vast. Giet voldoende kokos-, olijf- en rode palmolie in een braadslede en leg de rollade hierin. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Draai de rollade regelmatig om zodat hij gelijkmatig kleurt. 

 


Dit recept komt uit het boek Gezond en gelukkig met eiwitten van Bart Maes, Chantal Voets en Serge Resiau (Uitgeverij Lannoo)

 

Wijntips

Casal Bordino - Sunelle Bianco

Demetrawine - Elementi Trebbiano d'Abruzzo

Biologische wijn van trebbiano d' abruzzo, in de smaak zuiver en mineraal

Domaine des Gandines - Crémant de Bourgogne mousserend

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak krachtig en fris.

Ingrediënten

  • 550 g seitan van tarwe (bv. shoyu bloc)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 175 à 200 g verse kaas met kruiden
  • 10 blaadjes verse salie
  • Lavandou Orac kruidenmengeling
  • een scheut kokos-, olijf- en rode palmolie extra vierge
  • keukentouwtje, om vast te binden