Venkelrisotto met citroen en roze pepers

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

126 gelezen
0 stemmen

 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Smelt de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui met de laurier enkele minuten. Voeg de stukjes venkel met het venkelzaad en de majoraan toe en bak even mee. Meng de risottorijst erdoor en bak de groente heel even al roerend mee. Voeg de witte wijn toe en laat deze al roerend voor het grootste deel verdampen. Voeg de bouillon schep voor schep toe en voeg pas een volgende schep toe als de vorige is opgenomen door de rijst.

Bestrijk intussen de little gems met olie en bak ze in een andere koekenpan of onder de grill van de oven enkele minuten. Proef na 18 minuten of de rijst gaar is. Zijn de korrels nog hard, voeg dan nogwat bouillon toe. Meng, als de risotto klaar is, de laatste boter erdoor en schep op warme borden. Serveer met de little gems, citroenschil, roze peper en eventueel geschaafde Parmezaanse kaas.

* Liever geen wijn? Gebruik dat twee eetlepels witte wijnazijn en laat de azijn een minuut koken

De Nieuwe Band Arborio risottorijst
Van arboriorijst maak je de lekkerste risotto ’s, omdat de mooie ronde korrel het vermogen heeft om wel tot drie keer het eigen gewicht aan vocht op te nemen, waardoor de rijst een heerlijk romig gerecht geeft. De Arborio risottorijst van De Nieuwe Band komt uit de Piemonte, waar hij door de familie Provera op biologische wijze, met water uit eigen bron, wordt geteeld. 

 

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 60 g boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 venkelknol, in kleine blokjes
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 300 gram Arborio risottorijst van De Nieuwe Band
  • 200 ml witte wijn *
  • 1 liter hete groentebouillon (van tabletten)
  • 6 little gems sla, gehalveerd
  • 1 eetlepel olie
  • geraspte schil van 1 citroen
  • grof gemalen roze peperr
  • eventueel Parmezaanse kaas