Venkel met nieuwe aardappels in kippenbouillon

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1770 gelezen
0 stemmen

Soep voor 4 personen

Verwijder de buitenste bladeren van de venkel, bewaar de mooie toppen om de soep mee te garneren. Halveer de venkelknollen en snijd ze vervolgens in flinterdunne plakken.

Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes.

Breng de bouillon aan de kook, voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg de venkel en aardappel toe en kook de groente in de bouillon op middelhoog vuur gaar. Schep de soep in vier diepe borden verdeel de olie en venkeltoppen erover en serveer direct.

Lekker met crostini met grasboter en geraspte oude boerenkaas.

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen + mooie toppen
  • 300 g Opperdoezer Ronde
  • 750 ml kippenbouillon (zelfgemaakt of instant)
  • 2 eetlepel olijfolie extra vierge