Vegan koekjes van kamut en volkoren rijstmeel

Smaakmakend maart 2017 logo 2

140 gelezen
0 stemmen

Een bakplaat vol

Verwarm de oven voor op 190 °C. 

Meng in een kom de kamut, het volkoren rijstmeel, baking soda en vanille. 

Pureer in de keukenmachine de verse dadels met het warme water. Voeg deze dadelstroop toe aan de droge ingrediënten, samen met de kokosolie en havermelk. Kneed het geheel tot een mooi deeg.

Vorm dan met je handen balletjes van het deeg en druk deze plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt er eventueel vormpjes uit steken, bijvoorbeeld een simpele sterretjesvorm. Ronde koekjes smaken uiteraard net zo goed.

Bak de koekjes dan af in 15 minuten en laat ze goed afkoelen, dan worden ze vanzelf iets knapperiger. En wil je iets zoetere koekjes? Maak dan meer dadelsaus, en voeg iets minder havermelk toe.

Saskia Koopman
is psycholoog, kookboekauteur en ervaringsdeskundige. Toen ze ontdekte dat ze toch niet echt gezond at, besloot ze om haar levensstijl om te gooien en zo haar suiker- rushes te voorkomen. Zij vond het in mindful en intuitief eten, waarover ze op haar blog communiceert. Inmiddels heeft Saskia ook haar eigen boek Blij Suikevrij, dat bij diverse biologische speciaalzaken verkrijgbaar is. Laat je door Saskia inspireren op www.blijsuikervrij.nl 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 150 g kamutmeel
  • 80 g volkoren rijstmeel
  • 1 tl baksoda
  • ½ tl vanillepoeder
  • 60 g dadels zonder pit
  • 70 ml water
  • 50 g kokosolie
  • 50 g havermelk
  • snufje zout en eventueel citroensap
  • keukenmachine
  • eventueel ster steekvorm