Varkenslapjes met abrikozen en spruitjes

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2344 gelezen
Your rating: Geen 5 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Laat de boter in een braadpan bruin worden. Bestrooi 4 varkenslapjes met zout en peper en bak ze in boter goudbruin. Bak de sjalotten even mee. Voeg de voorgewelde abrikozen, gekonfijte gember, een kaneelstokje en 200 ml water toe en stoof het zachtjes 20 minuten. Roer de schoongemaakte spruitjes, breng het op smaak met zout en peper en stoof alles noch zachtjes 10 minuten.
Lekker met aardappelpuree.

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Rosado Garnacha rosé

Biologische wijn van garnacha, in de smaak fruitig en zonnig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Garnacha rosé

Biologische wijn van garnacha, in de smaak zowel elegant als krachtig

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Rosado rosé

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 40 g boter
  • 4 varkenslapjes
  • 150 g sjalotten
  • 200 g voorgewelde, gekonfijte gember
  • 1 kaneelstokje
  • 600 g schoongemaakte spruitjes