Udonnoedelsoep met tofu

Smaakmakend maart 2017 logo 2

936 gelezen
0 stemmen

Soep voor ruim 1 liter

Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Laat ze uitlekken. Snijd de tofu in

grote stukken. Breng in een grote pan de dashi aan de kook en laat de tofu hierin circa 5

minuten koken. Voeg de ui, knoflook en misopasta toe. Roer voorzichtig de noedels erdoor en breng de soep op smaak met tamari, sesamolie, mirin en zout en peper.

Rooster de norivellen een voor een boven een gaspit en verpulver ze tussen je vingers. Roer door de soep. Bestrooi eventueel met wit of zwart sesamzaad.

Dit recept is afkomstig uit het boek ' Soepboek van het Kleinste Soepfabriek' van Michiel Jansen. 

 

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • 200 g udonnoedels
  • 1 liter dashi
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • ½ blok tofu (a 250 g)
  • 2 eetlepels rode misopasta
  • 2 eetlepels tamari
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel mirin
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 norivellen
  • wit of zwart sesamzaad