Tortillapizza met aubergine en tomaat

Smaakmakend maart 2017 logo 2

474 gelezen
0 stemmen

Hoofd- of lunchgerecht voor een persoon

Leg een bloemtortilla op een bakplaat en verdeel er enkele plakken (uitgelekte) aubergine op olie op. Snijd enkele cherrytomaatjes in 4 parten en leg ze tussen de aubergine. Leg er een paar gehalveerde minibolletje mozzarella op of strooi er geraspte oude (geiten)kaas over en leg daar wat salieblaadjes tussen. Bak de tortilla ca. 10 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven krokant.
Garneer eventueel met een blaadje basilicum.

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • een bloemtortilla
  • er enkele plakken (uitgelekte) aubergine op olie
  • enkele cherrytomaatjes
  • een paar gehalveerde minibolletje mozzarella
  • 2 eetlepel geraspte oude (geiten)kaas
  • slablaadjes