Tonijnsalade met een Arabisch tintje

Smaakmakend maart 2017 logo 2

884 gelezen
0 stemmen

Hoofdgerecht voor 2 personen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk de piadini aan beide kanten dun met olie, leg ze op een bakplaat en strooi er heel klein beetje paprikapoeder over. Bak de piadini in de oven in ca. 5 minuten krokant.

Halveer de komkommer, schraap de zaadjes eruit en snijd de komkommer in kleine blokjes.

Laat de olie uit het blikje tonijn in een kom lopen en roer de yoghurt erdoor. Klop de rode peper, munt, komijn en naar smaak zout erdoor. Meng de komkommer, ui, partjes tomaat en zwarte olijven door de dressing. Schep deze salade op twee borden, leg er een toef van de bladsla op en verdeel de tonijn in vlokken over de salade. Serveer met de piadini.

Tip: de piadini kun je ruim van tevoren en bakken en in een goed afgesloten trommel bewaren.

FISH4EVER TONIJN MET BIOLOGISCHE OLIFOLIE

Bij Fish4ever gaat het maar om een ding en dat is ervoor zorgen dat er zo duurzaam mogelijk wordt gevist. Met de juiste lijnen waardoor er nauwelijks bijvangst is, en met goede omstandigheden voor de visser en de verwerker van de vis in de conservenfabriek. Fish4ever kiest bewust voor kleinschaligheid, zet zich ook in voor betere vismethodes en een eerlijke wereld.

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 2 piadini of bloemtortilla’s
  • ½ eetlepel olijfolie
  • mespunt (gerookt) paprikapoeder
  • 1 kleine komkommer
  • 1 blik tonijnmoot met biologische olijfolie (160 g)
  • 3-4 eetlepels geiten- of schapenyoghurt
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • flinke mespunt komijn
  • 1-2 eetlepels fijngehakte verse munt
  • 2-3 eetlepels zwarte olijven
  • stukje rode ui, heel fijn gesnipperd
  • 4 cocktailtomaten, in partjes
  • 40 g jonge bladsla