Tempeh fajita bowl

Smaakmakend maart 2017 logo 2

409 gelezen
0 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in ca. 10 minuten gaar in een laagje water. Voeg de laatste 3 minuten de voorgekookte maïskolven toe.
Meng de Fajita Seasoning met 100 ml water. Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan. Fruit de uien met de rode peper 3 minuten. Voeg de tempeh en paprika toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Voeg de fajitamix toe en laat nog 2 minuten sudderen op laag vuur. Schep de rijst in 4 kommen.

Verdeel de tempeh, de sperzieboontjes, mais en avocado erover en serveer met verse koriander en limoen.


Amaizin Fajita Seasoning
Voor deze biologische kruidenmix heeft Amaizin het authentieke recept van fajita’s, een Mexicaanse tortillagerecht met vlees of kip, als uitgangspunt genomen en dit vertaald naar groenten, want fajita’s zijn vegan net zo lekker.d deze zin vind ik geen toevoeging, je zegt al dat je er iets anders mee gemaakt hebt

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • 300 g sperziebonen, topjes en draden verwijderd
  • 2 maiskolven, voorgekookt
  • 1 zakje Fajita Seasoning van Amaizin
  • 2-3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 grote rode ui, in halve ringen
  • 300 g tempeh, in reepjes
  • 1 Spaanse rode peper, fijngehakt
  • 2 rode puntpaprika’s, in reepjes
  • 1 avocado, in blokjes
  • 4 eetlepels korianderblaadjes
  • 1 limoen in partjes