Tajine van pompoen met dadels en kikkererwten

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

10282 gelezen
Your rating: Geen 12 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Haal de blaadjes van de takjes koriander, hak ze fijn en houd ze apart. Hak ook de stelen van de koriander fijn. Snijd de pompoen in parten, schep de zaadjes eruit en schil de parten. Verhit de olijfolie in tajine of braadpan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten zonder dat ze kleuren. Schep de stukken pompoen, de dadels, de kikkererwten, fijngehakte koriandersteeltjes, gemberpoeder, gemalen koriander, komijn en rode peper door de ui. Voeg het blik tomaten en naar smaak zout toe en breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof heet gerecht in 10-12 minuten gaar. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Strooi de fijngehakte korianderblaadjes erover. Lekker met grof boerenbrood of couscous.

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 10-15 takjes koriander
  • 1 flessenpompoen, ca. 750 g
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 200 g dadels
  • 1 blik kikkererwten (400 g) afgespoeld
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel komijn
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 blik tomaatstukjes (400 g)