Tajine van linzen met pompoen

Smaakmakend maart 2017 logo 2

5117 gelezen
Your rating: Geen 21 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verhit de olie in een ruime hapjespan. Fruit hierin de ui en knoflook zachtjes 4 minuten. Roer de linzen en de kruiden erdoor. Voeg 500 ml water toe, breng aan de kook en stoof de linzen 15 minuten. Voeg de pompoen en naar smaak zout toe en stoof alles in nog eens 15 minuten gaar.

Rooster intussen de walnoten in een droge koekenpan goudbruin.

Verdeel het gerecht over 4 borden en strooi de walnoten en de koriander erover. Lekker met couscous en eventueel nog een groene salade.

 

*Of gebruik 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel gemalen koriander en 1 theelepel gemberpoeder.

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Tinto Joven rood

Biologische wijn van tempranillo, in de maak stevig, sappig en karaktervol

Vega del Castillo - Auzolan Tinto Cosecha rood

Biologische wijn van garnacha, tempranillo, cabernet sauvignon,in de smaak soepel en ongecompliceerd

Parra Jiménez - Viña Cuesta Colorá rood SULFIETARM

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 225 g groene linzen, afgespoeld
  • 1 eetlepel Marokkaanse kruiden*
  • 1 butternut pompoen, in blokjes van 2 x 2 cm
  • 100 g grof gehakte walnoten
  • 4 eetlepels grof gehakte verse koriander