Tagliatelle seitan gehakt met pompoen en gedroogde tomaat

Smaakmakend maart 2017 logo 2

725 gelezen
0 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verwarm de olie uit het potje gedroogde tomaten in een hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper 3 minuten.

Voeg het seitan gehakt toe en roerbak lichtbruin. Voeg de stukjes pompoen, gedroogde tomaten en rozemarijn toe en stoof de saus op laag vuur in ca. 10 minuten gaar. Voeg eventueel wat vocht toe als het gerecht te droog wordt.

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg ca. 100 ml van het kookvocht van de pasta bij de saus. Giet de pasta af en meng deze door de saus. Proef en breng op smaak met zout. Verdeel het gerecht over 4 borden en garneer met de rucola.

Bertyn veggie seitan gehakt
Seitan is een authentieke, hoogwaardige eiwitcomponent uit Japan en wordt gemaakt van tarwe. Deze vegan vleesvervanger bevat twee keer meer volwaardige eiwitten dan vlees of vis. De structuur van seitan lijkt ook op die van vlees, dus ook die van dit seitan veggie gehakt. Dit product is op alle mogelijke manieren te verwerken in heerlijke gerechten. 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 6 gedroogde tomaten op olie, fijngehakt + 3 eetlepels olie uit een potje
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 250 g seitan veggie gehakt
  • 500 g flespompoen, in kleine stukjes
  • 2 eetlepels fijngehakte, verse rozemarijn
  • 300 g tagliatelle of papardelle
  • zout
  • flinke pluk rucola