Tagliatelle met gestoofde geit

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

1438 gelezen
0 stemmen

Hoofdgerecht voor 6 personen

Verwarm de oven voor op 100 °C. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een kleine braadpan en bak hierin het vlees lichtbruin. Bak de prei, winterwortel en bleekselderij even mee. Bak de tomatenpuree ook even mee. Voeg de citroenschil, naar smaak nootmuskaat en de wijn toe en breng aan de kook. Zet de pan afgedekt in de oven en laat het vlees in ca. 1½ uur gaar worden.
Roer de crème fraîche door het gerecht en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over 6 warme diepe borden en schep de saus erop. Garneer eventueel met wat heel fijngesneden prei en bleekselderij.

Tip: maak de saus een dag voor serveren. De smaken hebben dan de tijd gehad om in te trekken. 

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Tinto Joven rood

Biologische wijn van tempranillo, in de maak stevig, sappig en karaktervol

Vega del Castillo - Auzolan Tinto Cosecha rood

Biologische wijn van garnacha, tempranillo, cabernet sauvignon,in de smaak soepel en ongecompliceerd

Parra Jiménez - Viña Cuesta Colorá rood SULFIETARM

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 g geitenvlees van de schouder, in stukjes
  • 1 kleine prei, in ringen
  • ½ winterwortel, in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in stukjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • geraspte schil van 1 citroen
  • nootmuskaat
  • 150 ml witte wijn
  • 50 ml crème fraîche