Taco’s met seitan, broccoli en rokerige paprikasaus

Smaakmakend maart 2017 logo 2

538 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Hoofdgerecht voor 4 personen

Stoom of kook de broccoliroosjes  in 10 minuten gaar.

Verwarm de tacoschelpen volgens de verpakking in de oven.

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de helft van de uien en knoflook 3-4 minuten. Voeg de paprika toe en bak ca. 5 minuten. Voeg de tomatenpuree en 2 eetlepels water toe en bak nog even. Pureer het paprikamengsel met de amandelen tot een grove saus. Voeg naar smaak het rookzout toe.

Verhit de rest van de olie in een andere pan en fruit de rest van de uien met de knoflook 3 minuten. Voeg het seitangehakt toe en roerbak dit krokant. Meng de broccoliroosjes en peterselie door de gebakken seitan.

Zet het seitanmengsel, de saus, de taco’s en als je dat lekker vindt de zure room en/of guacamole, op tafel en laat iedereen zelf de schelpen vullen

AMAIZIN TACOSCHELPEN
Amaizin reist de wereld af om inspiratie op te doen voor biologische snacks en maaltijdoplossingen, en om originele recepturen te vinden evenals lokale producenten om mee te werken. Een van de nieuwste producten zijn de taco shells , krokante schelpen van maismeel, in kokosolie gebakken naar origineel Mexicaans recept. Een fantastische basis voor gezellige doe-het-zelf-etentjes of heerlijke maaltijdsnacks. 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 8-12 tacoschelpen van Amaizin
  • 500 g broccoli, in roosjes
  • 3 eetlepels olie
  • 3 rode paprika’s, in stukjes
  • 250 g seitangehakt
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 50 g tomatenpuree
  • Deens rookzout
  • takjes platte peterselie, gehakt
  • (1 bekertje room)
  • (1 bakje of zelfgemaakte guacamole)