Syllabub met cranberrycompote

Smaakmakend maart 2017 logo 2

4283 gelezen
Your rating: Geen 2 stemmen

Nagerecht voor 4 personen

Rasp de schil er dun af. Schil de sinaasappels met een scherp mesje zo dik dat er geen velletjes meer op zitten. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het uitlopende sap op. Meng de cranberrycompote met de suiker, de sinaasappelrasp, sinaasappelsap en stukjes fruit. Rasp voor de syllabub de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng in een pannetje het citroensap met de sherry en het kaneelstokje. Verwarm alles tot tegen de kook aan. Neem het pannetje van het vuur. Leg er een deksel op en laat alles 10 minuten heel zachtjes trekken. Zeef het sherrymengsel en los de suiker er al roerend in op. Laat het mengsel in de koelkast afkoelen.

Schenk het sherrymengsel in een smalle hoge kom en voeg, onder voortdurend kloppen met de mixer, geleidelijk de slag­room toe. Klop het mengsel in circa 7 minuten dik.

Houd 1 eetlepel van de compote achter. Verdeel de rest over vier smalle, hoge glazen. Schep de syllabub erop. Zet de glazen tot gebruik in de koelkast.

Garneer de glazen met de achtergehouden compote. Lekker met amandelkrullen.

 

 

Wijntips

Heaven on Earth

Heerlijke zoete dessertwijn, gemaakt van een blend van witte druiven, die te drogen zijn gelegd op struiken rooibos! Benoemd tot beste biologische witte wijn van 2009 door Nicolaas Klei!

Bassac Muscat Moelleux

Elegante en lekker zoete dessertwijn. Vrolijk geurend naar muskaatdruiven. Al een aantal jaren op rij benoemd tot omfietswijn door Nicolaas Klei in zijn supermarktwijngids.

Ingrediƫnten

  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 4 eetlepels cranberrycompote
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 250 ml slagroom
  • 75 ml medium dry sherry
  • 1 kaneelstokje, in stukken
  • 60 g suiker
  • 2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel