Stamppot van jonge snijbiet en tuinbonen

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2767 gelezen
0 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Het lekkerst is deze stamppot met de eerste jonge tuinboontjes. Zijn die er niet, dan zijn diepvries tuinbonen een goed alternatief.
Kook in een ruime pan de aardappels met de knoflook in een laagje water met wat zout in 25 minuten gaar. Giet het vocht af. Stamp de aardappels tot een grove puree. Voeg de melk, boter en sinaasappelschil toe. Breng de puree op smaak met zout en peper.
Kook de tuinbonen in enkele minuten gaar. Schep ze door de aardappelpuree. Schep op een laag vuur deel voor deel de jonge snijbietblaadjes door de puree. Warm de stamppot nog even door.

Tip: Lekker met krokant gebakken spekjes of kleine blokjes pittige kaas

 

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels, geschild
  • 3 jonge knoflookstengels of 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 200 ml melk
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 300 g tuinbonen (gedopt gewogen)
  • 250 g jonge snijbietblaadjes, gewassen