Stamppot boerenkool met worst

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

2070 gelezen
Your rating: Geen 2 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Kook de aardappels in water met zout gaar. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok en fruit hierin ui en knoflook 2 minuten. Voeg de reepjes zongedroogde tomaat samen met het paprikapoeder, de rozemarijn en de boerenkool aan het ui/knoflookmengsel toe en roerbak enkele minuten.

Voeg een flinke scheut sojaroom, het blaadje salie en het citroensap toe. Zet het vuur laag, leg de deksel half op de pan en laat de boerenkool in 10-15 minuten gaar smoren. Snijd de worstjes in stukjes. Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak hierin de stukjes worst rondom goudbruin en krokant.

Giet de aardappelen af en pureer ze met een scheutje sojaroom en naar smaak mosterd tot een gladde puree. Roer het boerenkoolmengsel door de aardappelpuree en breng op smaak met zeezout en peper. Serveer met de gebakken worstjes.

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 600 g aardappels, geschild en in vieren
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 uitje, gesnipperd
  • 1/2 teen knoflook, fijngehakt
  • 4 zongedroogde tomaten, in reepjes
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel rozemarijnnaaldjes
  • 225 g boerenkool, fijngesneden
  • scheut sojaroom
  • 1 blaadje salie
  • sap van een ¼ citroen
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 2 à 4 (afhankelijk van de grootte) vegetarische worstjes