Spruitjes op stokjes

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1978 gelezen
0 stemmen

Meng in een ruime beslagkom 125 g zelfrijzend bakmeel met wat zout. Klop er 1 ei en 125 ml witbier of bronwater, een mespunt kerriepoeder en naar smaak zout en peper door.

Steek de spruitjes elk op een lange satéprikker. Wentel ze door het beslag en bak ze in een frituurpan met olie op 175 °C goudbruin. Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer eventueel met een chutney.

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten