Spruitjes in een balsamico-walnotensaus

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1969 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Bijgerecht voor 4 personen

Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de spruitjes 5 minuten. Schenk 75 ml water in de wok en laat met het deksel op de pan de spruitjes in ca. 3 minuten bijna gaar worden en het vocht verdampen. Zet apart.
Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan. Fruit hierin de rode ui en voeg de oesterzwammen toe. Bak de oesterzwammen tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Voeg de kiemen en walnoten toe en bak ze nog even al roerend mee. Voeg de rozemarijn toe en blus het mengsel af met een scheutje balsamicoazijn. Laat de azijn al roerend verdampen en in het mengsel trekken.
Zet het vuur uit en breng het op smaak met wat zeezout en versgemalen zwarte peper. Voeg dit mengsel aan de spruitjes toe.

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 400 g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • olijfolie
  • 200 g oesterzwammen, in repen gescheurd
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 65 g walnoten
  • 65 g gemengde kiemen
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • balsamicoazijn