Sprouty veldsla met gerookte amandelen

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

2484 gelezen
Your rating: Geen 7 stemmen

Bijgerecht voor 4 personen

Marineer in een grote kom de ui 5 minuten in de azijn. Klop de olie erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe. Meng de veldsla, alfalfa, sprouty en kiemen erdoor. Strooi de amandelen op het laatste moment over de salade.
Lekker bij een vegetarisch pasta.

Wijntips

Weingut Engelhard - Scheurebe Feinherb wit

Biologische wijn van scheurebe, in de smaak vol en aromatisch

Moselland Muller Thurgau

Halfzoete witte wijn van Kellerei Moselland, gevestigd in het hart van de Moezel. Gemaakt van de in Duitsland veel voorkomende Muller Thurgau-druif.

Ingrediƫnten

  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 2-3 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 appels
  • 50 g veldsla
  • 1 bakje alfafa (100 g)
  • 1 bakje sprouty (100 g)
  • 1 bakje gemengde kiemen (100 g)
  • 4-5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 50 g gerookte amandelen