Spitskoolsalade en winterpostelein

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1227 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Lunchgerecht voor 2 personen

Rooster de pecannoten in een kleine droge steelpan tot ze gaan kleuren. Schep de kurkuma met wat zout erdoor en laat de pecannoten op een bordje afkoelen. Bak in dezelfde pan de spekblokjes zachtjes knapperig bruin. Schep de spekjes op een bordje.

Neem de pan van het vuur. Klop de azijn, olijfolie, karwijzaadjes en wat zout en versgemalen zwarte peper door het spekvet in de pan. Schep de spitskool en spekjes door de dressing in de pan en laat de salade tenminste 1 uur staan. Of bewaar de spitskool in een kom tot de volgende dag in de koelkast.

Verdeel de salade in twee (afsluitbare) kommen. Leg de winterpostelein erop en verdeel de noten erover. Sluit de kommen en schep de salade pas vlak voor de lunch erdoor. 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 50 g winterpostelein
  • 25 g pecannoten
  • 1 theelepel kurkuma
  • 50 g gerookte spekblokjes
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel karwijzaadjes
  • 150 g spitskool, in dunne reepjes