Speltpasta met gekaramelliseerde wortel en gember

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2055 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Hoofdgerecht voor 4 personen

Snijd de wortels in plakjes van 3 mm dik. Verhit in een hapjespan 5 eetlepels olie en bak hierin de knoflook, gember en rode peper goudbruin. Schep de plakjes wortel erdoor en bak op middelhoog vuur ca. 15 minuten. Roer regelmatig. Voeg de kikkererwten toe, leg een deksel op de pan en stoof nog 10 minuten op heel laag vuur. Breng op smaak met zout rode peper.
Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in ruim water met zout beetgaar. Giet het kookvocht af en schep de pasta door de wortels. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en schenk er eventueel extra olijfolie over het gerecht. Lekker met veldsla.

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • 500 g (regenboog)wortels, geschild
  • 6-8 eetlepels olijfolie
  • 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 3 eetlepels verse gember, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 klein potje kikkererwten (à 350 g), gespoeld
  • 300 g spelt penne