Spelt, snijbiet en spekjes

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2274 gelezen
Your rating: Geen 5 stemmen

Bijgerecht voor 4 personen

Kook de spelt volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Kook de snijbiet in een ruime pan met kokend water en zout beetgaar. Schep de bladeren op een groot bord en laat ze afkoelen. Bewaar een beetje van het kookvocht. Snijd de snijbiet in brede repen.
Verhit de olie in een hapjespan fruit de ui hierin 5 minuten zonder te kleuren. Voeg de bleekselderij en knoflook toe en verkruimel de chilipeper boven de pan. Stoof de groente heel zachtjes 10 minuten. Voeg het spek toe en bak het mee tot het krokant begint te worden. Schep de spelt en snijbiet door het spek. Stoof alles ca. 5 minuten. Voeg eventueel nog een klein beetje kookvocht toe.
Lekker bij kip of varkensvlees.

 

Wijntips

Casal Bordino - Sunelle Bianco

Demetrawine - Elementi Trebbiano d'Abruzzo

Biologische wijn van trebbiano d' abruzzo, in de smaak zuiver en mineraal

Domaine des Gandines - Crémant de Bourgogne mousserend

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak krachtig en fris.

Ingrediënten

  • 250 g spelt
  • 500 g snijbiet, gewassen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kleine uien, fijngesnipperd
  • 3 stengels bleekselderij, kleine blokjes
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 gedroogde chilipeper, verkruimeld
  • 150 g ontbijtspek, in reepjes