Spaghetti met halfgedroogde tomaatjes

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2327 gelezen
Your rating: Geen 10 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 150 °C. Halveer de tomaten en leg ze met het snijvlak naar boven op een ingevette bakplaat. Bestrooi ze licht met zout. Meng de olie met de balsamico, de suiker, de tijm en de uitgeperste knoflook. Bestrijk de tomaten met een deel van deze olie. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de tomaatjes in 45 minuten gedeeltelijk drogen.

Kook vlak voor de tomaatjes klaar zijn, de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak. Schenk enkele eetlepels kookvocht in een pannetje en giet de pasta af. Doe de pasta terug in de pan. Roer de overgebleven olie door de pasta en voeg als de spaghetti gaat plakken, wat van het achtergehouden kookwater toe. Schep de tomaten luchtig door de pasta en verdeel alles over 4 borden. Schaaf er royaal kaas boven.
Lekker met een rucolasalade.

 

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 500 g gekleurde kleine (wilde) tomaten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes
  • 1 grote teen knoflook, uitgeperst
  • 300 g spaghetti
  • 150 g oude geitenkaas (stukje)