Spaghetti met ansjovis-citroensaus

Smaakmakend maart 2017 logo 2

420 gelezen
0 stemmen

Hoofdgerecht voor 2 personen

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalotten 3 minuten in de olie. Laat de ansjovisfilets uitlekken, en vang de olie op. Roer de ansjovisfilets door de ui en laat op zacht vuur als het ware smelten. Roer de bosui, de tomaatjes en de geraspte citroenschil door de ansjovis en bak ze op laag vuur enkele minuten. Zorg er wel voor dat de tomaatjes niet gaan smelten.

Meng de spaghetti met wat kookvocht van de spaghetti, de opgevangen olie en het basilicum door de saus en verdeel over 2 borden. Maal er royaal peper over en garneer met de winterpostelein.


FISF4EVER ANJOVISFILETS IN BIOLOGISCHE OLIJFOLIE
De ansjovisfilets van Fish4ever worden net als de vis voor alle andere visconserven van dit merk zo duurzaam mogelijk gevangen. In de kleinschalige conservenfabriek leggen ze de verse ansjovisfilets in zout, zodat de authentieke smaak zich kan ontwikkelen. Vervolgens worden ze ingeblikt met biologische extra vierge olijfolie. Gebruik de ansjovisfilets en de lekkere olijfolie waar ze inzitten als smaakbooster in pasta's, pizza's en salades.
Ze zijn ook heel zuinig in gebruik: 1 blikje is voldoende voor 4-6 personen en ander vlees of vis heb je niet nodig.

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 150 g spaghetti
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 1/2 potje ansjovis van fish4ever
  • 2 stengels bosui, in ringetjes
  • 250 g minimarzano of pruimtomaten, gehalveerd
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 eetlepel grof gehakt basilicum
  • verse zwarte peper
  • 50 g winterpostelein of gemengde bladsla