Smørrebrød met een knipoog naar Scandinavië

Smaakmakend maart 2017 logo 2

362 gelezen
0 stemmen

Bestrijk een sneetje roggebrood royaal met mierikswortelspread.
Leg er een lekkere plak gerookte zalm en wat heel dun geschaafde plakken venkel op en garneer met (gebakken) kappertjes en wat waterkers of veldsla.

Wijntips

Casal Bordino - Sunelle Bianco

Demetrawine - Elementi Trebbiano d'Abruzzo

Biologische wijn van trebbiano d' abruzzo, in de smaak zuiver en mineraal

Domaine des Gandines - Crémant de Bourgogne mousserend

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak krachtig en fris.

Ingrediënten

  • een sneetje roggebrood
  • een eetlepel mierikswortelspread
  • een lekkere plak gerookte zalm
  • 4-5 dun geschaafde plakken venkel
  • 4-5 kappertjes, eventueel gebakken
  • waterkers of veldsla voor garnering