Schorseneren met groene kruiden

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

4070 gelezen
Your rating: Geen 3 stemmen

Bijgerecht voor 6 personen

Vul een kom met koud water en het citroensap. Schil de schorseneren met een dunschiller, snijd ze in grote stukken en leg ze direct in het citroenwater. Kook de schorseneren in ruim water met zout in 5-6 minuten beetgaar. Spoel ze onder koud water af.
Smelt vlak voor serveren de boter in een pan, wentel de schorseneren erdoor en laat ze op vrij laag vuur warm worden. Roer de peterselie en bieslook erdoor en verwarm nog 1 minuut.

Wijntips

Casal Bordino - Sunelle Bianco

Demetrawine - Elementi Trebbiano d'Abruzzo

Biologische wijn van trebbiano d' abruzzo, in de smaak zuiver en mineraal

Domaine des Gandines - Crémant de Bourgogne mousserend

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak krachtig en fris.

Ingrediënten

  • Sap van 1 citroen
  • 1¼ kg schorseneren
  • 25 g boter
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook