Saus van pompoen met geitenkaas

Smaakmakend maart 2017 logo 2

3001 gelezen
Your rating: Geen 14 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook en salie 3 minuten. Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 3 minuten mee. Voeg de bouillon en naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe. Leg de deksel op de pan en stoof de pompoen op laag vuur in 12 minuten gaar. Meng de saus met pasta en strooi de geitenkaas en peterselie erover.

Lekker met penne.

 

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels salieblaadjes, fijngesneden
  • 600 g pompoen, schoongemaakt gewogen
  • 125 ml groentebouillon
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 150 g zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 3 eetlepels peterselie, fijngehakt